torsdag 24 februari 2011

Gerlesborgsskolan söker Studierektor till Stockholm

Gerlesborgsskolan är nordens största fria konstskola med skolor i Stockholm och i Gerlesborg/Bohuslän. Verksamheten omfattar en 2 årig yrkesförberedande konstskola med statlig tillsyn och stöd genom YH-myndigheten. Totalt har skolan 114 elevplatser fördelat på 74 platser i Stockholm och 40 platser i Bohuslän. Verksamheten omfattar även en kortkursverksamhet med totalt 1200 platser samt en omfattande kulturverksamhet i Bohuslän med utställningar i galleri och konsthall, konserter samt seminarier och föreläsningar.

Till Stockholmskolan söker vi nu en Studierektor. Som Studierektor är du ansvarig för utbildningen i Stockholm och ingår i ett programrådsteam. Tjänsten omfattar minst 60% arbetstid eller mer efter överenskommelse. Tjänsten kan även delas på två personer och årsarbetstid kan vara ett alternativ. Förordnandet som Studierektor är på tre år med möjlighet till förlängning. I arbetet ingår undervisning samt administrativt arbete. En mindre del av arbetet är förlagt till Bohuslän.

Vi söker dig som har koll på samtidskonsten och kan det mesta om historien bakåt och gillar att sia om framtiden. Förmodligen känner vi dig redan, du kanske är en av våra gästlärare eller så bidar du din tid i kulisserna bakom en dator eller ett staffli. Men det är inte självklart att du är en målande konstnär, kanske arbetar du performativt eller med video. Gerlesborgsskolan har en uttalad vilja att fortsätta att utveckla den digitala verkstaden och ser gärna en sökande med intresse för digitala medier. En förutsättning är ändå att du har en bred överblick och inte känner dig förlägen framför bilder, färg och penslar.
Vår önskan är att du har en stor pedagogisk erfarenhet och bra ledarskapsförmåga. Vi vill också att du har en organisatorisk känsla och vet vad budgetansvar betyder. Din huvudarbetsplats är på Gerlesborgsskolan i Hjorthagen. Du är den som ansvarar för det pedagogiska arbetet med visioner och idéer. Du sköter externa kontakter med föreläsare och gästlärare. Ett stort plus är om du även är intresserad av vår kursverksamhet.

Kvalifikationer/egenskaper
Vi förväntar oss att du:

- har konstnärlig utbildning med pedagogisk erfarenhet
- har goda ledaregenskaper
- har god samarbetsförmåga och ett processinriktat arbetssätt
- har fokus på utveckling av verksamheten
- har stor kommunikativ förmåga, både i tal och skrift
- har förmåga att marknadsföra verksamheten på ett positivt sätt
- har ett brett och intressant nätverk inom konstområdet

Frågor om tjänsten kan ställas till vd Anders Boqvist på anders@gerlesborgsskolan.se
eller telefon 0523-51758. Ansökan önskar vi endast per mejl till adress: ledigajobb@gerlesborgsskolan.se Sista ansökningsdag är måndag 11 april. Tillträde i god tid före höstterminen 2011.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar